Stevia sötmedel ger samtliga chans att njuta av sötsaker

Jag startar med Stevia sötningsmedel på grund av att så mycket människor har ofördelaktig erfarenhet av det naturliga sötningsmedlet Stevia. Det har bismak, smakar dåligt eller smakar lakrits. Hur mycekt man än sötar blir det inte sött.

Detta beror på en enda sak – dålig kvalitet. När företagten köper Stevia så kostar det som rent pulver mellan några hundra kronor och flera tusen kronor. Det har begränsad löslighet i vatten.

Endast ett fåtal växtvarianter smakar bra – och kostar då tusentals kronor per kg. Ofta är minimibeställningen så stor att små företag inte har råd. Endast ett fåtal leverantörer – mindre än en handfull – ligger i spetsen och har växtvarianter som ger en smaklig sötman. De flesta Steviasäljare vet inte ens vilka dessa företag är.
Resultatet utav detta är att 98% av alla stevia som säljas är den billiga Stevian av låg kvalite.

Den som vill smaka en premium kvalite Stevia kan införskaffa Stevia sötningsmedel på denna länk.

sukralos

Stevia sötningsmedel är bra för alla målgrupper som vill undvika kolhydrater/kolhydrater/blodsockerpåverkan eftersom det varken innehåller kolhydrater eller några som helst kalorier.

Stevia sötmedel är ett bra val för den som inte vill ge upp godis men gärna slipper alla de dåliga effekterna som socker för med sig. Att ämna hålla sig ifrån socker är standard samt dyker upp ur fler än en motiv.

Sockersjuka är en åkomma som egentligen innehåller flera olika varianter, men framförallt av ett par annorlunda typer som lätt egentligen heter art 1 och typ 2 diabetes. Det latinska namnet för sockersjuka är sockersjuka mellitus som betyder något i stil med «det som håller genom med smak av honung». Tidigare kallade man sockersjuka för sockersjuka, ett begrepp som somliga ännu använder sig av också man hör ordet allt mer sällan, men rent medicinskt är det fel uttryck.

Det som händer i kroppen när man har sockersjuka har att göra med insulinet. Insulinet är det som gör att kroppen tillgodogör sej handlingskraft med vettig distribution samt lider man av typ 1 sockersjuka så producerar kroppen inte nog med eget insulin. Man känner sej då trött, törstig samt börjar dofta aceton. Man håller också kvickt ner i vikt. Art 1 sockersjuka är ett livshotande läge om det inte behandlas. Det är oxå kroniskt så har man en gång blivit art 1 diabetiker så är man det för resten av livet och får ta insulinsprutor 4 gånger om dagen.

stevia

Art 2 diabetes är en mildare form och drabbar mestadels äldre, överviktiga personer, samt är man rökare föreligger en större risk att drabbas. Då är det vanligtvis inte insulinbrist som är problemet, men andra former av insulinkänslighet. Detta brukar man kunna få rätt på med hjälp av en kontrollerad diet, viktnedgång samt kanhända medicin.

Är man insulinkänslig så bör man vara aktsam med strösocker då en insulinkänslig anatomi inte hanterar det som en vanlig kropp gör. Det innebär såklart inte att man vill sluta äta godis och idag finns det val allmän. Stevia sötningsmedel påverkar inte blodsockret över huvud taget, det är ett naturligt sötningsmedel som växer i Sydamerika samt i Japan utgör det 40 % av försäljningen av sötmedel. Stevia är mycket sött – ca 300 gånger sötare än socker, så blott väldigt en aning behövs.

Andra anledningar till att man vill dra dra ner på sockerintaget kan hava med hälsan att göra, man kanske vill gå minska i kilon, eller ta bättre hand som sina tänder. Samtliga vet ju vilken bristfällig effekt socker har på våra garnityr. För vår form gör socker heller inga direkta under och det blir allt vanligare att man utesluter inte blott kolhydrater ur sin diet, utan samtliga kolhydrater. Kroppen går då in i ett tillstånd som heter ketos samt börjar alstra ketoner som tar över insulinets jobb. Istället för kolhydrater som blir till blodsocker så blir det lagrade fettet kroppens primära bränsle. Viktnedgången blir på så sätt enormt verkningsfull, men det gäller att man får i sej tillräckligt med fett samt protein för att idas med en kolhydratfri föda.

LCHF sötmedel är räddaren i nöden när sötsuget slår till

LCHF sötningsmedel är sötningsmedel utan kolhydrater – eller med väldigt lite kolhydrater. LCHF är en förkortning för Low Carb High Fat, eller kolhydratreducerad diet på svenska. Det är en poppis förfarande för att gå dra ner i vikt och har för flera blivit en livsstilsdiet eftersom de menar att de positiva hälsoeffekterna är så flera.

När man går på en LCHF diet så ska man undvika kolhydrater, helst helt vilket är besvärligt, men man får bestämt högst inta 40 gram kolhydrater per dag. Å andra sidan får man i bestämmelse förtära fritt av proteiner samt fett för att stilla hunger och tillfredsställa kroppens energibehov.

Kolhydrater finns i mycket, fralla, pasta, ris, frukt, många grönsaker samt rotfrukter, godis m. m. Allting som kan omvandlas till kolhydrater i kroppen är tabu. Det man får inta är rent fett som i smör, grädde samt griskött, därtill äggviteämne som man framförallt finner i kött och ägg. Det kan kännas motsägande att äta bacon till frukost när man vill gå ner i kilon, men följer man LCHF så är det fritt fram för det.